Jane Eyere

“Jane Eyere” spun  că am citit-o şi în engleză dar şi în română. Este unul dintre romanele mele de dragoste, unul dintre romanele la care de fiecare dată mă întorc când simt nevoia că vreau să citesc  ceva profund, ceva cu dragoste.

“Jane Eyre” este povestea vieţii  unei orfane care are parte de o copilărie grea şi plină de neajunsuri iar mai apoi de un destin complicat. Singura familie de care ştia şi în preajma căreia a crescut o trimite la vârsta de 9 ani la şcoală, nu pentru că ar fi interesaţi de educaţia acesteia ci pentru că vor să scape de ea.

Terminând şcoala, ea mai rămâne pentru încă doi ani în cadrul acesteia fiind profesoară. Apoi, cu gândul la un viitor mai bun, se angajează guvernantă în casa lui Edward Rochester unde se ocupă de Adela Varns. După un timp Jane ajunge să îl cunoască mai bine pe acest proprietar şi să se îndrăgostească de el. De aici încolo urmează un şir de evenimente mai ciudate care îşi găsesc dezlegarea în faţa unui altar, însă prefer să las un pic de mister pentru cei care nu au citit.

Cartea este frumoasă,realistă şi de fiecare dată o descoperi altfel.